Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2018
Senaste Nytt

Byggstart för Fabriksparken i Sundbyberg

Illustration: Skandia Fastigheter.
Illustration: Skandia Fastigheter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 21 apr 2017

Från platt parkering till en levande stadsdel med plats för restauranger, handel, kontor – och 450 nya bostäder. Det är målet med Fabriksparken, Skandia Fastigheters stadsutveckling i hjärtat av Sundbyberg. Nu har bygget påbörjats, och en paviljong som presenterar bostäderna och området för allmänheten. 

– Marken har tidigare använts som en parkeringsplats och efter ordinarie arbetstid blir det tomt i området. Vår målsättning är att på ett hållbart sätt utveckla Fabriksparken till en levande stadsdel. Alla hus kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, och vi vill att såväl bostädernas som områdets utformning ska bjuda in till umgänge med familj, vänner och grannar, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Inflyttning planeras till våren 2019
När Fabriksparken står klar 2021 ska Skandia Fastigheter ha tillfört området sammanlagt 450 nya bostäder med fokus på ett socialt och hållbart liv. Genom Fabriksparken planeras ett stråk med sittytor i parkmiljö samt ett torg med plats för fik, uteserveringar och småbutiker.

Den första etappen består av 150 bostadsrätter, om ett till fem rum, som planeras stå färdiga för inflyttning till våren 2019. 

Annons

Annons