Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt

Bostadsprojekt i Växjö byggs med KL-trä

rummens Strand i Växjö är ett av Sveriges största trähusprojekt.
Foto: Pressbild / Stora Enso.
rummens Strand i Växjö är ett av Sveriges största trähusprojekt. Foto: Pressbild / Stora Enso.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 25 apr 2017

 

Stora Enso har tilldelats uppdraget att leverera massiva träprodukter till bostadsprojektet Trummens Strand i Växjö. Totalt rör det sig om cirka 6 300 kubikmeter CLT (korslimmat trä) som ska levereras till Trummens Strand, vilket gör bygget till ett av Sveriges största trähusprojekt.

Projektet innefattar bland annat 150 lägenheter samt en förskola och kommer att byggas av byggentreprenören GBJ Bygg. De högsta fastigheterna kommer att ha åtta våningsplan.

Det är norska Woodcon som samordnar och ansvarar för leverans och projektering genom sitt svenska bolag Woodconstruction Sweden. 

Enligt Mikael Lindberg, försäljningschef på division Wood Products på Stora Enso, finns ett ökat fokus på hållbart byggande i Sverige, vilket medför att intresset för trä som byggmaterial ökar.

– I Växjö har vi tagit fram en särskild träbyggnadsstrategi för att stimulera till ökad användning av trä i byggandet. Målet är att år 2020 ska minst 50 procent av den kommunala nybyggnationen vara träbaserad. Vi är på god väg och utfallet för år 2016 hamnade på glädjande 67 procent, säger Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Planerad inflyttning är vid årsskiftet 2018/2019.

Annons

Annons