Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2018
Senaste Nytt

Byggstart för bostäder i Munkebäck

Bild: Riksbyggen
Bild: Riksbyggen
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 28 apr 2017

Snart sätts spaden i marken till Nya bostadsområdet Munkebäck. Här har Riksbyggen, Tornet, Peab, med flera arbetat sida vid sida för att skapa ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart bostadsområde.

Första spadtaget tas bland annat av Jahja Zeqiraj, fastighetsnämndens ordförande och Ulf Kamne, Kommunalråd med ansvar för stadsutveckling och miljö.

 

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu efter år av förberedelser kan starta bygget av det Nya Munkebäck. Riksbyggen och Tornet är långsiktiga samhällsutvecklare och nu kan vi tillsammans med våra samarbetspartners vara med och utveckla en ny, attraktiv stadsdel i Göteborg och därmed bidra till stadens fortsatta utveckling, säger Göran Wendel, vd Tornet och Michael Ekberg, regionchef på Riksbyggen i Göteborg.

Kommunens mål med kvarteret är att det ska bli stadens bästa exempel på blandstadsbyggande där den miljömässiga, sociala och ekonomiska hållbarheten vävs ihop till en fungerande helhet. Det innebär bland annat att kvarteret ska planeras utifrån ett mångfaldsperspektiv och innehålla mötesplatser för alla generationer.

Fördelningen av byggnationen kommer att se ut så här:

  • Riksbyggens Brf Munkebäcksäng – 79 bostadsrättslägenheter.
  • Riksbyggens Bonum Brf Munkebäckslund – 66 seniorbostadsrätter.
  • Tornet – 200 hyresrätter.

Utöver bostäderna kommer Tornet att bygga tolv lokaler i bottenvåningarna för ökad service i området. I en fristående byggnad planerar staden en förskola.

Peab är totalentreprenör för genomförandet av hela projektet. Projektet i sin helhet planeras att stå färdigt under 2021.

Annons

Annons