Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Arkitekttävling är avgjord om nytt kulturhus i Bergsjön

Arkitekttävlingen om det nya kulturhuset i Bergsjön, Göteborg, är avgjord. Det vinnande förslaget Kulturkorgen är utformat av Sweco Architects.
Arkitekttävlingen om det nya kulturhuset i Bergsjön, Göteborg, är avgjord. Det vinnande förslaget Kulturkorgen är utformat av Sweco Architects.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 28 apr 2017

Sweco vinner arkitekttävlingen om det nya kulturhuset i Bergsjön, Göteborg. Det vinnande förslaget Kulturkorgen är såväl en inre som en yttre miljö – ett hus och ett torg. Nu påbörjas arbetet med kulturhuset som ska stå färdigt år 2020.

Ur det vinnande förslagets beskrivning:

 ”Göteborgs nya kulturhus i Bergsjön ökar kulturnärvaron och blir en plats som erbjuder tusen möjligheter att få till sig, att delta, att göra och att uttrycka sig. Kulturhuset är som en korg fylld med möjligheter och som uppmuntrar till att fortsätta att binda och fläta samman drömmar och influenser till nya vackra helheter. Det som skapas här är det som formar och utvecklar kulturer och samhällen in i framtiden. Det görs genom historier, uttryck, erfarenheter.”

Kulturhuset på Rymdtorget växer ut ur en befintlig kulle, skruvar sig neråt och landar på ett torg. Byggnaden har en öppen och inbjudande fasad och väver ihop inne och ute till en händelserik helhet. På torget finns en rik yttre miljö med sittplatser, grönska, lek, spel, scen, soltrappor. Atriet är öppet mot himlen och kring detta inre torg organiserar sig byggnadens olika delar.

Tävlingen arrangerades av Higab och SDF Östra Göteborg i samverkan med Fastighetskontoret och Park & Naturförvaltningen i Göteborgs stad. 

 

Annons

Annons

Annons