Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 20 2019
Senaste Nytt

Trollhättan får ny psykiatrisk vårdbyggnad

Esbjerg psykiatri, Danmark. Arkitekt: Arkitema Architects.
Esbjerg psykiatri, Danmark. Arkitekt: Arkitema Architects.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 maj 2017

Västfastigheter anlitar Arkitema i uppdraget att rita en ny byggnad för psykiatrisk vård vid Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL, i Trollhättan.

Projektet omfattar cirka 18 000 kvadratmeter nybyggnad och består av 96 vårdplatser för vuxna och sex vårdplatser för barn. Byggnaden kommer att placeras i ett skogsparti i direkt anslutning till det befintliga länssjukhuset i Trollhättan.

- Den nya byggnaden ger oss en möjlighet att introducera erfarenheter, idéer och inspiration från våra nyligen uppförda psykiatribyggnader i Danmark som har uppvisat fantastiska resultat. Till exempel Esbjerg psykiatri där antalet bältesläggningar har minskat med 70 procent tack vare den arkitektoniska utformningen, säger Urban Blomberg, affärsområdeschef på Arkitema Architects.

Den nya byggnadens struktur kommer släppa in mycket dagsljus med innergårdar kopplade till avdelningarna som tillåter patienterna att röra sig fritt utan personal. Stor vikt kommer att läggas vid att skapa en läkande miljö för patienterna. Utformningen kommer även att skapa en god överblick för personalen och ökar tryggheten för både personal och patienter.

Projektet är ett samarbetsprojekt med medarbetare från Arkitemas kontor i Stockholm och Århus, Danmark.

Uppdraget startar inom kort med programarbete och projektering som beräknas pågå 2017 - 2018. Den färdiga byggnaden beräknas stå klar i mars 2021.

 

Annons

Annons

Annons