Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Nokian Tyres bygger däckfabrik i USA

Bild: Nokian Tyres
Bild: Nokian Tyres
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 16 maj 2017

Nyligen togs ett beslut i Nokian Tyres styrelse om att investera i en tredje fabrik och har gett företagets ledning fullmakt att teckna ett avsiktsavtal med myndigheterna i USA. Den nya fabriken ska byggas i Dayton (Rhea County) i Tennessee.

Fabriken kommer att ha en kapacitet på fyra miljoner däck om året. Möjlighet finns att expandera fabriken i framtiden. Intill fabriken byggs även ett distributionscenter och lagerutrymmen för 600 000 däck. Den totala investeringen är på cirka 360 miljoner USD för närvarande. Enligt planerna ska byggarbetena starta i början av 2018 och produktionen vara igång 2020.

– Fabriken är främst ett strategiskt beslut som ska göra möjligt för Nokian Tyres framtida tillväxt. Försäljningen av däck väntas öka under de närmaste åren och med hjälp av den här investeringen får vi tillräckligt med kapacitet för vår framtida tillväxt. Samtidigt som fabriken i Dayton hjälper oss att serva våra nordamerikanska kunder bättre och mer effektivt, så förbättrar den också produktionseffektiviteten och kundservicen i alla våra globala funktioner, säger Petteri Walldén, styrelseordförande för Nokian Tyres.

Den nya fabriken kommer att sysselsätta cirka 400 personer och kommer att producera däck för personbilar, SUV-bilar och lätta lastbilar som enbart eller huvudsakligen säljs på den nordamerikanska marknaden.

Annons

Annons