Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Arkitekttävling om utveckling av nya Kungsberget

Kvarteret Nya Kungsberget kommer att bli ett kunskapsnav i Linköping. Foto: Lejonfastigheter.
Kvarteret Nya Kungsberget kommer att bli ett kunskapsnav i Linköping. Foto: Lejonfastigheter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 17 maj 2017

Totalt 25 bidrag tävlar i arkitekttävlingen för Nya Kungsberget i Linköping. Det vinnande arkitektbidraget kommer att sätta ramen för hela kvarteret där utbildning, idrott och kultur står i fokus.

Området ska innehålla en högstadie- och gymnasieskola för 1800 elever, två idrottshallar, kulturskola och en innergård. Delar av byggnaderna ska också kunna användas av allmänheten. Huvudbyggnaden ska erbjuda berörande och intressant arkitektur och hela kvarteret ska präglas av öppenhet, trygghet och tillgänglighet.

– Linköping växer snabbt och behovet av fler skolor är stort. Nya Kungsberget kommer bli en attraktiv skola mitt i Linköping där utbildning, idrott och kultur samlas, säger Jakob Björneke (S), kommunalråd och ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

– Vi på Lejonfastigheter är stolta över att vara med och bygga framtidens Linköping. Genom att bygga flexibelt, effektivt och hållbart bidrar vi till skapandet av Nya Kungsberget som ett kunskapsnav inom bildning, idrott och kultur. Jag ser också fram emot att se den offentliga konsten ge uttryck i byggnaden. Här ska gestaltning och funktion gå hand i hand, säger Ann de Jonge, vd Lejonfastigheter.

Annons

Annons