Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Bravida tilldelas uppdrag när Västerås stad satsar på gymnasieskolor

Foto: Bravida.
Foto: Bravida.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 17 maj 2017

Västerås stad satsar nu på förbättrade lokaler för två av sina gymnasieskolor. Bravida har fått förtroende att i samband med uppdraget utföra samtliga installationer, till ett ordervärde om totalt 45 miljoner kronor. Projektet på Tranellska har redan börjat, medan Widenska startar efter sommaren.

Hotell- och restauranggymnasiet Tranellska kommer inom kort att inrymmas i ett före detta hotell, som ska konverteras till undervisningslokaler av Bygg-Essen. Samtidigt kommer Nordikon att uppföra en ny byggnad på idrottsgymnasiet Widénska, för bland annat idrottsaktiviteter och kemilektioner.

– Det är roligt att få jobba med alla disciplinerna samtidigt. Vi lägger stort fokus på att få jobbet att flyta på smidigt och att samspelet mellan alla parter ska bli bra. Dessutom känns projekten viktiga, det handlar ju om att skapa en bra skolmiljö för våra ungdomar, säger Bengt-Åke Rosengren, avdelningschef på Bravida el i Västerås.

– I den här typen av lokaler spelar installationerna en stor roll för slutresultatet. Vi har tidigare arbetat med Bravida i ett liknande projekt på en gymnasieskola, och där fungerade samarbetet utmärkt. Därför känns det nu tryggt att ha Bravida som samarbetspartner när vi bygger nytt på Widénska, säger Jesper Forsberg på Nordikon.

Båda projekten har planerad slutleverans under hösten 2018. Totalt kommer projekten att sysselsätta cirka 15-20 medarbetare från Bravida.

Annons

Annons