Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Invigning av Norra Stationsgatan

Collage, Norra Stationsgatan. Arkitekt: Peter Becht.
Collage, Norra Stationsgatan. Arkitekt: Peter Becht.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 18 maj 2017

Allmänheten ges möjlighet att uppleva framtidens Norra Stationsgatan och Hagastaden. Norra Stationsgatan är namnet på stråket där Vasastaden och Hagastaden möts. Området genomgår en omfattande utveckling som beräknas pågå fram till år 2020.

15 aktörer inom stadsutveckling, däribland Humlegården, har skapat en gemensam vision för Norra Stationsgatan, med målet att göra platsen till en av Stockholms mest intressanta. 

På platsen kombineras kontor och bostäder.Tillsammans med Stockholms stad och aktörer såsom Veidekke Bostad, Einar Mattsson, Familjebostäder och Atrium Ljungberg deltar Humlegården i ett initiativ där det tagits sikte på att med gemensamma krafter skapa ett attraktivt kvarter som är levande dygnet runt.

– Planerna för Norra Stationsgatan och Hagastaden är mycket intressanta och genom detta evenemang får allmänheten chans att både ta del av visionerna och uppleva allt det som är på plats redan idag, säger David Johansson, Fastighetschef på Humlegården.

Från Humlegården medverkar fastighetschefen David Johansson, som förutom engagemanget i utvecklingen av Norra Stationsgatan även är ordförande i föreningen Hagastaden Fastighetsägare. Föreningen arbetar för att Hagastaden ska bli en av världens främsta kluster inom Life Science.

Området beräknas vara fullt utbyggt år 2025 och innehåller då cirka 6 000 bostäder och hela 50 000 arbetsplatser, med en stor koncentration av forskning och företagande inom Life Science.

 

Annons

Annons