Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Anebyhusgruppen startar ny produktion för volymhus

Foto: Anebyhusgruppen.
Foto: Anebyhusgruppen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 18 maj 2017

50 nya jobb till Anebyhusgruppen, som befinner sig i ett expansivt skede och investerar nu i ytterligare en produktionsanläggning för tillverkning av volymhus.

– Att öka produktionskapaciteten är en förutsättning för att vi ska kunna möta den ökade efterfrågan, säger Anebyhusgruppens ägare Johan Enocson i ett pressmeddelande.

Den nya anläggningen är belägen i Pauliström, i Vetlanda kommun. Sedan tidigare har Anebyhusgruppen produktionsanläggningar i Klöverfors, Ruda och Åseda, där man bland annat tillverkar volymhus åt Boklok. Under 2016 och 2017 har fabriken i Klöverfors byggts ut i flera etapper.

– Vi ser en ökad efterfrågan på volymhus. Tack vare den nya anläggningen kan vi nu fortsätta att expandera i snabbare takt, säger Anebyhusgruppens vd Peter Bosson. 

Det femårsavtal som Anebyhusgruppen har med Boklok är värt 2 miljarder kronor och innebär leverans av drygt 360 volymhus/år. Den nya anläggningen i Pauliström beräknas att vara igång 1 februari 2018 och kommer kring 2020 att ha en kapacitet på cirka 500 volymhus/år.

– En av de största utmaningarna framåt är att hitta arbetskraft. Vi tror att den nya volymhusfabriken kommer att ge minst 50 nya arbetstillfällen under nästa år, säger Johan Enocson. 

Annons

Annons