Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

Skanska investerar i kontorspkomplex i Polen

Bild: Skanska.
Bild: Skanska.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 22 maj 2017

Skanska investerar cirka 420 miljoner kronor i Spark 2, vilket är den andra etappen av kontorskomplexet Spark i Warszawa, Polen. Kontorshuset kommer att bestå av tio våningar, med en total uthyrningsbar yta på cirka 18 000 kvadratmeter, samt två våningar med parkeringsgarage.

Skanska investerar EUR 44M, cirka 420 miljoner kronor, i Spark 2, den andra etappen av kontorskomplexet Spark i Warszawa, Polen. Kontorshuset kommer att bestå av tio våningar, med en total uthyrningsbar yta på cirka 18 000 kvadratmeter, samt två våningar med parkeringsgarage.

Spark 2 byggs på ett strategiskt mikroläge i centrala Warszawa och blir en naturlig fortsättning av Spark 1, med gynnsamma synergier mellan projekten. Byggnaden kommer att bli oberoende certifierad för sin tillgänglighet och är specialutrustad för personer med funktionshinder. Projektet förväntas få LEED Platinum-certifiering.

Komplexet Spark kommer som helhet att bestå av tre kontorsbyggnader med en total uthyrningsbar yta på över 70 000 kvadratmeter. I projektets tredje fas kommer en 130 meter hög skyskrapa att byggas.

Byggnationen av den andra fasen kommer att påbörjas under maj 2017 och beräknas vara slutförd under det första kvartalet 2019.

 

Annons

Annons

Annons