Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Bonava och NCC utvecklar Tollare Terrass i Nacka

Bild: NCC
Bild: NCC
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 29 maj 2017

Bonava tilldelar NCC uppdraget att bygga 124 lägenheter i området Tollare i Nacka, Stockholm. Ordervärdet uppgår till 339 miljoner kronor.

– Det är glädjande att vi tillsammans med Bonava får möjlighet att bygga Tollare Terrass som kommer att bli mycket attraktiva bostäder med fantastisk utsikt nära till både natur och stad, säger Henrik Landelius, Sverigechef, NCC Building.

Projektet omfattar 124 bostadsrätter fördelade i fem punkthus med ett underliggande garage i tre våningar.  Husen kommer att byggas i en terrass-konstruktion och ha sjöutsikt. Uppdraget är en totalentreprenad.

Tollare i Nacka ska bli en skärgårdsstad där närheten till naturen och vattnet tas till vara. Omkring 900 nya bostäder, förskolor, äldreboende och lokaler för handel, service och arbetsplatser ska finnas i området.

Planerad byggstart är i augusti 2017 och de nya bostäderna beräknas vara klara för inflyttning första halvåret 2020. Ordervärdet uppgår till 339 miljoner kronor och affären orderregistreras i andra kvartalet 2017 i affärsområdet Building.

Bonava var fram till sommaren 2016 en del av NCC, men är idag ett helt fristående bolag. 

Annons

Annons