Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2018
Senaste Nytt

Stenvalvet hyr ut i Eskilstuna

Bild: Stenvalvet.
Bild: Stenvalvet.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 02 jun 2017

Stenvalvet hyr ut plan 7 i fastigheten Vapnet 1. Nya hyresgäster är Växa Sverige samt Statens Servicecenter. I och med detta är fastigheten nu fullt uthyrd.

När Trafikverket hade ett förändrat lokalbehov arbetade Stenvalvet tillsammans med Trafikverket fram en kontorslösning som innebar ett modernt och mer effektivt kontor. En omställning av ytorna till aktivitetsbaserade arbetsplatser gjorde att Trafikverket kunde minska den totala arean i sin förhyrning vilket innebar att Stenvalvet fick ett par våningsplan vakanta i fastigheten. Centrala studiestödsnämnden, CSN hyrde i ett tidigt stadie ett helt plan och nu har Stenvalvet fyllt hela vakansen som uppstod efter Trafikverket.

Växa Sverige – en förening för Sveriges bönder - en befintlig hyresgäst hos Stenvalvet i grannfastigheten Vägbrytaren hade behov att minska sina ytor. Stenvalvet och Växa har tillsammans arbetat fram en lösning som passar Växas förändrade lokalbehov och de kommer att flytta in på plan 7 i fastigheten Vapnet 1 i juni.

På samma plan har Statens Servicecenter hyrt resterande yta vilket innebär att hela våningsplanet på drygt 900 kvm är uthyrt. Myndigheten Statens Servicenter stöttar övriga myndigheter med bl.a. löne-administration och ekonomi och passar mycket väl in i Stenvalvets hyresgäststock.

- Uthyrningarna ligger helt i linje med Stenvalvets plan för fastigheten och vi har tecknat hyresavtal med två verksamheter som passar väl in. Vi har jobbat tillsammans med hyresgästerna och har påbörjat anpassningen inför hyresgästernas inflytt under sommaren, säger Tobias Kölborg, Regionchef på Stenvalvet för Mälardalen.

Annons

Annons