Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

NCC bygger F-6 skola i Tibro

Foto: Jarmo Hamara, Eero Jussila, NCC.
Foto: Jarmo Hamara, Eero Jussila, NCC.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 jun 2017

Tibro kommun har beslutat om att bygga en ny F-6 skola. Uppdraget tilldelas NCC och sker i flera faser där parterna först planerar och tar fram riktkostnad för projektet, därefter sker byggnation. Projektet är ett partneringsamarbete och har ett totalr ordervärde på omkring 175 miljoner kronor. 

– Våra befintliga skolor i kommunen har både ett stort upprustningsbehov och är för små trots de provisoriska paviljonger vi använder idag. Det är jätteroligt att vi nu ska bygga en helt ny skola som kommer att rymma cirka 500 elever, säger Samuel Willner, projektledare för projektet på Tibro kommun.

Den nya skolan kommer att bli tre-parallellig och ersätta Smulebergsskolan, som är en av Tibros tre F-5-skolor. De nya lokalerna kommer även att innehålla särskola, idrottshall med en spelyta på 20 gånger 40 meter, tillagningskök, matsal samt bibliotek/mediatek.

Projektet är ett partneringsamarbete mellan NCC och Tibro kommun och sker i tre faser. I de två första faserna arbetar parterna tillsammans med utformning, planering, framtagande av systemhandlingar, bygghandlingar samt en riktkostnad. I den tredje fasen sker byggnationen. Byggstart är planerad till augusti 2018 och skolan beräknas stå klar sommaren 2020.

– Vi har precis färdigställt två andra skolor i regionen med mycket gott resultat. Vi tar med oss de erfarenheterna när vi nu inleder vårt samarbete med Tibro kommun i att skapa en bättre och mer modern skolmiljö för eleverna på orten, säger Carl-Johan Appelberg, affärschef NCC Building.

I avtalet som parterna tecknat ingår en option på byggnation av ytterligare en skola för cirka 350-500 elever i Tibro. Kommunen har möjlighet att avropa optionen senast den sista december 2020.

 

Annons

Annons