Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Heimstaden gör miljardaffär i Umeå

Foto: Umeå kommun.
Foto: Umeå kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 jun 2017

Nyligen tecknade Heimstaden förvärvsavtal om 1 601 lägenheter av det kommunala bolaget  Bostaden i Umeå. Fastigheterna ligger i Carlshem och Mariehem. 

Fastighetsbeståndet i Umeå utgörs nästan uteslutande av bostäder om totalt 82 255 kvadratmeter uthyrbar yta. I förvärvet ingår även en byggrätt på ca 150-200 lägenheter.

Det totala fastighetsvärdet, inklusive mark, har avtalats till 1 155 miljarder kronor före avdrag latent skatt, motsvarande cirka 14 000 kronor/kvadratmetern. Den genomsnittliga hyran uppgår till ca 1 000 kronor/kvadratmetern med ett initialt driftnetto om cirka 44,6 miljoner kronor.

- Jag är glad och oerhört tacksam för att Heimstaden fått möjlighet att förvärva ett fint och välskött bestånd av de kommunala bostadsbolaget Bostaden i Umeå. Vi har under en längre tid tittat på möjligheten att komma in på Umeås fastighetsmarknad, förvärva ett fint bostadsbestånd och bli en aktör i Umeås fortsatta tillväxt. De är roligt för oss att ta över stafettpinnen och därmed fortsätta utveckla dessa fastigheter för framtiden och med omtanke för våra kunder, säger Pontus Rode, Transaktionsansvarig Heimstaden.

Tillträde är planerat till den 1 oktober med reservation för beslut som ska tas i  Kommunfullmäktige den 19 juni.

Annons

Annons