Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2018
Senaste Nytt

Marco Piva har designat två höga huskomplex för Kina

Höghuskomplexet Fabrics. Foto: Studio Marco Piva
Höghuskomplexet Fabrics. Foto: Studio Marco Piva
Höghuskomplexet Crystal Towers, ritat av Marco Piva för kinesiska staden Yancheng. Foto: Studio Marco Piva
Höghuskomplexet Crystal Towers, ritat av Marco Piva för kinesiska staden Yancheng. Foto: Studio Marco Piva
Publicerad av
Markku Björkman - 13 jun 2017

Arkitekt och formgivare Marco Piva öppnade 1990 ett eget varumärke, Studio Marco Piva, med aktiviteter som numera utspänner sig från stora arkitektoniska projekt för turistanläggningar, inredning, hela masterplan och till industriell design.

Pivas studiofilialer finns numera även i Dubai och Abu Dhabi (U.A.E.), Sankt Petersburg, Moskva (Ryssland), Mumbai (Indien), Peking och Shanghai, (Kina), Doha (Qatar) och Los Angeles (USA)Under tiden har Marco Piva bedrivit anmärkningsvärd arkitektonisk verksamhet med många stora byggnadsverk som resultat. 

Detta arbete har Piva kombinerat med undervisning vid universitet och designinstitut både i Italien och utomlands och planläggning av forskarutbildning på Politecnico di Milano, Polytechnic School of Design och Istituto Europeo di Design i Milano.

Marco Piva designade 2011 den världsberömda bokhyllan Brera som är en del av kollektionen District som han har skapat för Altreforme. Kollektionens ”röda tråd” består av aluminium och ombytlighet.

Nyligen introducerade Marco Piva en omfattande arkitektonisk ”master plan” för två stora höghuskomplex, Fabrics och Crystal Towers i kinesiska staden Yancheng. 

Annons

Annons