Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Castellum investerar 420 miljoner i Citypassagen

Bild: Castellum.
Bild: Castellum.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 14 jun 2017

Från och med våren 2019 flyttar Migrationsverket till nya lokaler i Castellums nyproduktionsprojekt Citypassagen, alldeles invid resecentrum i Örebro. Citypassagen kommer att rymma totalt cirka 1.000 arbetsplatser och är ett av Castellums största utvecklingsprojekt. Totalt investeras 420 miljoner kronor i projektet. 

 

– Genom att samlas får vi bättre förutsättningar att samarbeta internt och ge bättre service till våra sökande. Med närhet till kollektivtrafik blir det också mycket enklare för våra sökande att ta sig till oss, säger MagnusÖnnestig, regionchef på Migrationsverket.

 

Migrationsverket finns i dag på fyra olika adresser i Örebro. I de nya lokalerna – på totalt 2.600 kvm – skapas 100 arbetsplatser i en öppen planlösning samt en besöksdel i markplan med egen entré. Hyresavtalet löper över sex år.

 

– Vi är glada att vi nu får detta förtroende från Migrationsverket – och kan samtidigt konstatera att efterfrågan på moderna och effektiva lokaler är fortsatt stark i Örebro, säger Per Gawelin, affärsområdeschef i Castellum Örebro.

Citypassagen kommer att rymma totalt cirka 1.000 arbetsplatser och är ett av Castellums största utvecklingsprojekt; totalinvesteringen uppgår till 420 miljoner kronor.

 

Annons

Annons