Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Skanska gör miljardaffär i Kalmar

Foto: Skanska.
Foto: Skanska.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 15 jun 2017

Intea Fastigheter har köpt tre byggnader vid Linnéuniversitetet i Kalmar av Skanska, som bokför intäkten på 1,1 miljarder kronor från försäljningen i det andra kvartalet 2017. Tillträde av byggnaderna sker när hyresgästen flyttat in under senhösten 2018. 

I samband med tillträdet tar Intea över finansieringen av projektets andra etapp, motsvarande en investering på cirka 370 miljoner kronor, och slutför projektet med Skanska Sverige som entreprenör. Det underliggande marknadsvärdet uppgår totalt till cirka 1,4 miljarder kronor.

– Vi är stolta över att utveckla Linnéuniversitetets nya stadsintegrerade universitet i Kalmar och är glada att nu lämna över till Intea som är en etablerad aktör inom social infrastruktur. Affären är ett resultat av en långvarig, god relation, säger Joakim Åkesson, affärsutvecklingschef, Skanska Sverige.

I början av 2016 tecknade Skanska ett tioårigt hyresavtal med Linnéuniversitet och påbörjade utveckling och uppförande av de tre nya huskropparna. Husen har en total bruttoyta om 43 000 kvadratmeter och ligger på östra delen av universitetsområdet. Därutöver arbetar Skanska med om- och tillbyggnad av ytterligare lokaler på den västra delen av området.

– Vi har ägnat mycket tid och arbetat hårt tillsammans med Skanska för att få denna affär i hamn. Intea äger sedan tidigare universitet och högskolor på andra orter och ser denna affär som ett fantastiskt komplement till vår befintliga portfölj, säger Christian Haglund på Intea.

Byggnadsarbetet pågår för fullt med det första huset och inflyttning i de nya lokalerna sker etappvis med början under fjärde kvartalet 2018. Före utgången av 2020 ska de nyproducerade husen vara helt färdigställda.

 

 

Annons

Annons