Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Västerås får 184 nya bostäder

Illustration: 3DNord.
Illustration: 3DNord.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 19 jun 2017

Mimer har tecknat ett samverkansavtal med NCC om att bygga 184 nya hyreslägenheter i Västerås. Lägenheterna som byggs i stadsdelarna Malmaberg, Vallby och Vetterslund baseras på NCC:s typhus Design och Folkboende.

- Genom ett långsiktigt samarbete där vi planerar och genomför flera projekt möjliggör vi en smidigare byggprocess för både oss och Mimer. Att valet föll på NCC:s bostadskoncept ger även bostäder med ytsmarta planlösningar, hög boendekvalitet och dessutom låg energianvändning, långt under byggnorm, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader, säger Ulf Ericsson, produktionschef på NCC Building.

Först ut är kvarteret Lindaren med 44 hyreslägenheter i Malmaberg. Bostäderna uppförs i två hus om fyra våningar.  Lägenheterna består av tvåor, treor och fyror, 55-94 kvadratmeter. Byggstart för kvarteret Lindaren sker sommaren 2017 och lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning hösten 2018.

- Mimer jobbar för att bygga bostäder i hela Västerås och genom samarbetet med NCC kan vi på relativt kort tid bygga bra hus i flera stadsdelar. NCC:s bostadskoncept håller hög kvalitet och ett längre samarbete gynnar alla parter. Framför allt får västeråsarna nya fina lägenheter och ett mer varierat utbud av bostadshus i vår stad, säger Mikael Källqvist, vd för Bostads AB Mimer.

Annons

Annons