Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Inledande planering för moderniseringen av Stureplan

Swecos experter är involverade i flera uppdrag när Stureplan ska moderniseras. Bild: www.tmrw.se
Swecos experter är involverade i flera uppdrag när Stureplan ska moderniseras. Bild: www.tmrw.se
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 19 jun 2017

Just nu pågår planeringen av hur Stureplanskvarteret i centrala Stockholm ska moderniseras. Bland annat är Sweco involverade som arkitektsamordnare med uppdrag att koordinera designarbetet mellan flera kontor och myndigheter.

Sturekvarteret i centrala Stockholm är en av stadens mest levande platser och nöjescentrum. Kvarteret ska nu moderniseras för att på ett bättre sätt än idag sammankoppla och integrera kvarteret med den omkringliggande staden.

– Visionen är att Sturekvarteret ska bli en social, dynamisk träffpunkt i Stockholm. Sturekvarteret ska vara en självklar plats för stadens invånare och besökare att träffas och umgås på. Det är ett komplext och spännande projekt med många aktörer som innefattar 16 hus i ett stort och centralt kvarter, säger Jan Mattsson, vd för Swecos arkitektverksamhet.

Bolagets konstruktörer har haft en betydande roll i projektet, dels som huvudkonstruktör för den nya Sturegallerian som planeras men också som konstruktör för ytterligare två byggnader inom Sturekvarteret. 

– Att så många av våra kompetensområden är involverade i projektet visar att Swecos breda kompetens kommer till nytta i ett sådant stort stadsutvecklingsprojekt som detta.Det är ett bra exempel på hur våra ingenjörer, arkitekter och miljöexperter samverkar för att utveckla goda och hållbara miljöer för människor, säger Jan Mattsson.

Annons

Annons