Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2018
Senaste Nytt

NCC får uppdrag att bygga bostäder på Islands Brygge, Danmark

Foto: NCC
Foto: NCC
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 28 jun 2017

PensionDanmark Ejendomme tilldelar NCC uppdraget att bygga ett komplex om 17 000 kvadratmeter med bostäder, kontor samt parkeringsgarage. Kontraktet är värt cirka 330 miljoner kronor. 

– Vi fortsätter utvecklingen av området Islands Brygge, där vi redan håller på att bygga ett flertal bostadshus, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef för NCC Building Danmark.

Byggnaden ligger i det nya kvarteret Havnebryggen, som är en del av Islands Brygge. De centralt belägna bostäderna ligger nära Köpenhamn och Fælleden. Det kommer även att anläggas en trivsam plats för uteservering, och på sikt kommer det att vara möjligt att gå längs strandpromenaden längs med vattnet ända till Langebro.

Komplexet består av 78 bostäder fördelade på tre byggnader. Lägenheterna blir två till femrummare på mellan 91 och 170 kvadratmeter . NCC kommer även att bygga ett parkeringsgarage under jord. Dessutom byggs sju kontors- och butikslokaler på mellan cirka 100 och 150 kvadratmeter samt en stormarknad på cirka 1 000 kvadratmeter. Målet är att byggnaden ska hållbarhetscertifieras enligt DGNB i kategorin guld.  

Bygget påbörjas den 1 juli  2017 och beräknas vara färdigt i mitten av 2019.

Annons

Annons

Annons