Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 25 2019
Senaste Nytt

Wallenstam byggstartar för bostadsrätter i Umami Park

Bild: Wallenstam.
Bild: Wallenstam.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 28 jun 2017

Wallenstam påbörjar nu byggnationen av 75 bostäder i det första kvarteret i Umami Park, Hallonbergen. De nya lägenheterna ligger i anslutning till de 147 hyresrätterna som börjades att byggas i slutet av förra året.

Under en tioårsperiod framöver kommer Umami Park att utvecklas till ett nytt levande område med ett brett utbud av totalt cirka 900 bostäder.

– Vi fortsätter utvecklingen av Umami Park och är glada över att nu vara igång med den första bostadsrättsproduktionen i området, arbetet fortlöper enligt plan och vi ser fram emot utvecklingen av kommande kvarter och att en större del av området tar form, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

 Säljstart är beräknad till andra kvartalet 2019 med planerad inflyttning senare samma år.

Namnet ”Umami” kommer från den femte grundsmaken, något alla känner igen men kanske inte omedelbart kan definiera. Samtliga bostadsrätter i området namnges efter en smak och får sitt eget unika koncept. Det projekt som nu har påbörjats heter brf Chili och har varma färger samt ett modernt sobert inredningskoncept.

Arkitekter för brf Chili är Sandellsandberg arkitekter som har arbetat med såväl interiör som exteriör. Fojab arkitekter arbetar med den mer omgivande miljön i hela området där naturen är en av inspirationskällorna. 

Annons

Annons

Annons