Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

HSB och SHH Bostad köper mark i Enköping

Foto: HSB
Foto: HSB
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 29 jun 2017

Nu står det klart att HSB Projektpartner tillsammans med HSB Uppsala förvärvar 50 procent av fastigheten Kryddgården 6:5 i centrala Enköping av TryggHem.

Fastigheten köps genom bolagsförvärv där SHH går in som ägare till hälften. Avsikten är att så snart marknadsmässiga förutsättningar finns, gemensamt bygga ca 160 lägenheter. Fastigheten är belägen sydost om centrala Enköping i närheten av Stora torget.

– Enköpings kommun är attraktiv med stark anknytning till Uppsala, Västerås och Stockholm. Vi har tittat länge på Enköping och därför känns det extra kul med detta förvärv där vi tillsammans med SHH har för avsikt att utveckla attraktiva bostäder i centralt läge säger, Magnus Ekström, t.f. vd HSB Projektpartner

– Markförvärvet är glädjande då vi har en stark tillströmning av medlemmar och bosparare som vill bo i Enköping. Dessutom har vi redan en väl fungerande fastighetsförvaltning på plats i staden via dotterbolaget Upplands Boserivce som kan ta hand om de nya bostadsrättsföreningarna, säger Göran Jaxéus, vd HSB Uppsala.

Området är ett av de utvecklingsområden som prioriteras av Enköpings kommun och flera detaljplaner tas fram i området för att möjliggöra byggande av bostäder.

Annons

Annons

Annons