Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2018
Senaste Nytt

NCC gör logistikaffärer i Göteborg

Göteborgs Hamn. Illustration: Diakrit
Göteborgs Hamn. Illustration: Diakrit
Publicerad av
Christer Wiik - 04 jul 2017

NCC byggstartar och säljer ytterligare ett logistikprojekt i Arendal, Göteborgs Hamn, till Eliasson & Lund AB. I samband med försäljningen tecknar Eliasson & Lund Mekaniska Verkstads AB även ett hyresavtal som omfattar 75 procent av fastigheten.

– Hög aktivitet har återigen gett resultat när vi genom försäljning i kombination med uthyrning nu kan byggstarta vår tredje etapp i Arendal. Affären stärker vår ambition att vara den ledande aktören inom utveckling av logistikfastigheter, säger Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef, NCC Property Development.

Logistikfastigheten i Arendal ligger i bästa logistikläge i Nordens största hamn i Göteborg och fastigheteten omfattar totalt cirka 6 800 kvadratmeter uthyrbar area.
– Detta förvärv av en miljöklassad fastighet, utvecklad av NCC Property Development, är ett viktigt led i att vi kontinuerligt växer och ser en stadig ökning framöver. Genom den nya fastigheten uppfyller vi våra miljökrav och får möjlighet att ytterligare stärka vårt varumärke och växla upp produktionen, säger Tomas Lindgren, VD Eliasson och Lund.

Byggstart beräknas till andra kvartalet 2017 med färdigställande och tillträde under tredje kvartalet 2018.
Försäljningen sker genom en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om 88 MSEK och ger en positiv resultatpåverkan i tredje kvartalet 2018 i affärsområdet NCC Property Development. 

 

 

 

 

 

Annons

Annons

Annons