Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2018
Senaste Nytt

Lund får 185 nya studentbostäder

Bild: Fojab Arkitekter.
Bild: Fojab Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 jul 2017

AF Bostäder tilldelar NCC uppdraget av att bygga 185 studentbostäder för uppemot 300 studenter på Kämnärsrätten i norra Lund. Uppdraget utförs som totalentreprenad i samverkan och ordervärdet uppgår till 156 miljoner kronor.

– Det är glädjande att äntligen komma igång med första etappen av vår långsiktiga plan för förnyelse och expansion på Kämnärsrätten i Lund. Nya Kämnärsrätten byggs på höjden och kommer när hela ombyggnaden är klar att ha bostäder för 1 500 studenter, mot cirka 700 i dagens tvåvåningshus, säger Magnus Cederberg, fastighetsutvecklingschef AF Bostäder.

Studentbostäderna som uppförs byggs i tre huskroppar med 185 en-, två- och trerumslägenheter. De större lägenheterna är tänkta som ”kompislägenheter”, där två till tre studenter delar boende. Husen byggs i tre till sex plan med hög takresning och inredda vindsvåningar i två plan. Exteriört får de en innovativ design med förzinkad plåtfasad och plåttak.

– Studentbostäderna, som har tagits fram och projekterats av NCC och AF Bostäder i samverkan, är funktionella och energismarta och blir ett efterlängtat och spännande tillskott på studenternas bostadsmarknad i Lund, säger Kristian Jansson, affärschef på NCC.

Byggstart är i september och första inflyttning beräknas bli våren 2019.

 

Annons

Annons

Annons