Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, apr, 26 2018
Senaste Nytt

Gällivare kommun får ny skola - Kunskapshuset

Foto: Gällivare kommun.
Foto: Gällivare kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 jul 2017

Nu är bygget av Gällivares nya skola, Kunskapshuset igång. Skolan ska inrymma kommunens gymnasieskola och lärcentra för vuxna. Det blir en modern byggnad som skapar förutsättningar för modern pedagogik. 

Kunskapshuset byggs då Välkommaskolan och Lapplands lärcentra i Malmberget ska avvecklas i och med den pågående samhällsomvandlingen i Gällivare kommun.

- Nu händer det! Äntligen den första konkreta händelsen i centrum, grävskopor och lyftkranar kommer att synas. Vi sätter kunskapen i centrum vilket känns helt rätt. Det kommer att bli lite stök och bök i centrum de närmaste åren vilket vi hoppas medborgarna ha förståelse för, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling och fortsätter;

- Detta blir en fantastiskt fin byggnad som kommer att fyllas av pedagogisk verksamhet. Skolan blir anpassad utifrån ny modern standard, en toppen lärmiljö och arbetsplats, att vi dessutom får parkeringsytor under skolan är en bonus.

Byggnaden får även ett parkeringsgarage under jord med nedfart från Postgatan som ersätter nuvarande parkeringsplatser. Den nya gymnasie- och vuxenskolan beräknas vara klar för inflyttning hösten 2019. 

Annons

Annons