Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, apr, 24 2018
Senaste Nytt

Kungälvs sjukhusområde utvecklas med ny vårdbyggnad

Foto: Skanska.
Foto: Skanska.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 jul 2017

Nyligen tecknade Västfastigheter avtal med Skanska om en ny vårdbyggnad på Kungälvs sjukhus. Kontraktet är värt cirka 940 miljoner kronor.

Den sju våningar höga vårdbyggnaden (Hus 16-18) kommer att bli cirka 33 000 kvadratmeter och ska omfatta 280 vårdplatser i enkelrum.

Skanska tecknade under 2016 ett strategiskt partneringavtal med Västfastigheter med syfte att utveckla och bygga Nya Kungälvs sjukhus

– Vi är mycket stolta över att få förtroendet att tillsammans med Västfastigheter och andra samarbetspartners i projektet vara med och utveckla Nya Kungälvs sjukhus. Efter ett mycket gott samarbete i den första fasen har vi nu tecknat slutgiltigt entreprenadavtal avseende vårdbyggnaden som är det första delprojektet i Nya Kungälvs Sjukhus, säger Olof Peterson, distriktschef, Skanska Sverige.

Avsikten är byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Miljöklassningssystemet Miljöbyggnad administreras av Sweden Green Building Council och certifierar nya och befintliga byggnader med fokus på energi, inomhusmiljö och material.

Byggnationen har påbörjats och kommer att avslutas i två överlämningar under det tredje kvartalet 2019 och det tredje kvartalet 2020.

Annons

Annons