Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

NCC bygger konceptboende på Lövgärdet i Göteborg

Illustration: wec360°
Illustration: wec360°
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 jul 2017

Egnahemsbolaget tilldelar NCC uppdraget att bygga bostadsrätter i Lövgärdet i nordöstra Göteborg. Uppdraget, som är en totalentreprenad, har ett ordervärde på omkring 92 miljoner kronor.

– Vi är stolta och glada över samarbetet med Egnahemsbolaget och att de väljer NCC:s egenutvecklade koncept NCC Folkboende till Övre Lövgärdet. Konceptets ytsmarta planlösningar ger hög boendekvalitet på liten yta. Dessutom har husen låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader, säger Shahroz Sahba, affärschef på NCC Building.

Det kommer att byggas bostadsrättslägenheter i Övre Lövgärdet, bestående av 66 lägenheter som är fördelade på tre punkthus på sex våningar. Lägenheterna har 2–4 rum och kök samt balkong. I uppdraget ingår projektering, nödvändiga undersökningar samt byggnation till en fullt fungerande anläggning. Egnahemsbolaget har rätt att genom optionsmöjlighet avropa fler hus under samma avtal.

Uppdraget ryms inom ramavtalet för SABO och NCC:s husmodell kallad SABO Kombohus Plus som är en variant av produkten NCC Folkboende.

– Det är spännande att bygga i Övre Lövgärdet. Här har det inte byggts bostäder på fyrtio år. Vi ser fram emot att utveckla området med nya bostadsrätter. Blandade upplåtelseformer gagnar alla bostadsområden. De få bostadsrätter som finns omvandlades för ett antal år sedan från hyresrätter. Det här är första gången någon bygger bostadsrätter, säger Mikael Dolietis, vd på Egnahemsbolaget.

Byggstart beräknas till november 2017 och inflyttning börjar under vintern 2018. 

Annons

Annons