Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2018
Senaste Nytt

Serneke renoverar kulturmärkt byggnad

Foto: Serneke.
Foto: Serneke.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 03 aug 2017

Nyligen tecknade Serneke Bygg ett avtal med Familjebostäder gällande ombyggand och renovering av den kulturmärkta byggnaden Kv Björken på Östermalm i Stockholm. Ordern är värd omkring 75 miljoner kronor.

Kv Björken på Östermalm i Stockholm byggdes 1885 och är Sveriges äldsta kulturmärkta byggnad med hyresrätter. Nu är det dags att bygga om och renovera byggnaden och Serneke Bygg har fått uppdraget av fastighetsägaren Familjebostäder. Entreprenaden omfattar stambyte och helrenovering av 26 befintliga lägenheter, fyra nya vindslägenheter, ombyggnad av samtliga teknikutrymmen samt en ny hiss på innergården.

– Familjebostäder är en kund vi jobbat mycket med när det gäller nybyggnation, så det är kul att nu även genomföra ett ombyggnadsprojekt tillsammans. Kv Björken är av stort kulturhistoriskt värde och det faktum att samtliga lägenheter har en egen utformning gör det till en stor utmaning, säger Kalle Eriksson, arbetschef på Serneke Bygg.

– Vi hoppas på ett gott samarbete med Serneke och är glada över att snart komma igång med den välbehövliga renoveringen av detta unika hus. Fastigheten ska moderniseras så att den uppfyller dagens miljö- och myndighetskrav samtidigt som husets karaktär bevaras. Det känns också roligt att kunna tillskapa fyra nya lägenheter på vinden så att vi kan erbjuda fler hyresgäster boende i ett sekelskifteshus i innerstan, säger Lars Björk, fastighetschef på Familjebostäder.

Byggstart sker denna månad och den sista etappen i projektet ska vara färdigställd i januari 2019. 

Annons

Annons

Annons