Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

NCC utvecklar 132 hyresrätter i Norrköping

Fotograf: Foto: Mattias Falk; NCC
Fotograf: Foto: Mattias Falk; NCC
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 sep 2017

 

Rikshem har köpt de 132 lägenheterna som NCC bygger i Hageby, Norrköping. Avtalet med Boet Bostad Utveckling är värt 136 miljoner kronor. 

– Vi bygger många små lägenheter som är smart planerade så att de rymmer mycket på liten yta. De flesta blir tvåor eller treor som är mest efterfrågade. För att snabbt kunna möta det stora behovet av hyresrätter som håller länge har våra bostadsprodukter hög kvalitet till rimligt pris och kort byggtid, säger NCC:s affärschef Marcus Sandlund.

De 132 lägenheterna byggs i fyra hus på en avlång tomt som idag är parkeringsplatser längs Hagebygatan. Två av husen byggs i åtta våningar enligt NCC Folkboende.

– Boet Bostad satsar på hyresrätter och jag har sedan tidigare goda erfarenheter av NCC:s bostadsprodukter. Nu har NCC anpassat dem ytterligare till behovet av mindre hyresrätter. Vi hoppas att hyreshusen bidrar till att förbättra Hageby som område och att öka värdet för Rikshem som nyligen köpte fastigheterna, säger Ferdinand Grumme, vd för Boet Bostad Utveckling.  

Förutom de fyra husen ingår det i uppdraget att anlägga 53 parkeringsplatser för de nya husen, samt 150 p-platser för befintliga bostäder intill som ägs av Östgötaporten.

Byggarbete startar i september 2017. Lägenheterna färdigställs från våren till hösten 2019. 

Annons

Annons

Annons