Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt

Möte mellan arbetsgivare och nyanlända samhällsbyggare

Två av deltagarna i praktikprogrammet På rätt plats: handledare Mikael Eliasson och praktikant Raed Wardi på Mölndals stad. Foto: Tony Dahl.
Två av deltagarna i praktikprogrammet På rätt plats: handledare Mikael Eliasson och praktikant Raed Wardi på Mölndals stad. Foto: Tony Dahl.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 sep 2017

I veckan samlas 13 arbetsgivare inom samhällsbyggnadsbranschen och 65 nyanlända med utbildning eller erfarenhet från samhällsbyggnadsyrken på GR. Träffen handlar om att sammanföra arbetsgivarna med nyanlända som besitter den kompetens som arbetsgivarna behöver.

Anledningen till den stora efterfrågan på kompetens inom samhällsbyggnad är den höga byggtakten i Västsverige. 

Under träffen kommer arbetsgivarna att hålla i presentationer om sin organisation. COWI, Renova, ÅF och Göteborgs Stad är exempel på några av arbetsgivarna som kommer att delta. Kandidater och handledare från praktikprogrammet kommer också att berätta om sina erfarenheter från projektet. Träffen avslutas med ett mingel där kandidaterna får möjlighet att dela ut sina CV:n och knyta värdefulla kontakter. På plats är även Sveriges Arkitekter och Sveriges Byggindustrier för att berätta om utmaningarna i samhällsbyggnadsbranschen samt Arbetsförmedlingen som ska berätta om vilka möjligheter till anställningsstöd som finns.

– Vi vill erbjuda en mötesplats eftersom våra erfarenheter från projektet På rätt plats är att detta är ett väldigt effektivt sätt för arbetsgivare att hitta kompetens de söker och för nyanlända att skapa kontakter, säger Lisa Ström, projektledare.

 

 

Annons

Annons