Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt

Spaden i marken för studentbostäder i Värnamo

Bild: Finnvedsbostäder.
Bild: Finnvedsbostäder.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 sep 2017

Snart tas det första spadtaget för nya Studentlägenheter på Flintgatan i Värnamo.  Totalt kommer huset bli 6 våningar högt. Lagans Byggnads har fått uppdraget att genomföra byggnationen. 

Huset ska ligga mellan de två befintliga huskropparna på Flintgatan i Värnamo, alldeles intill Campus.

- Vi har lagt ner mycket tid för att de till att Värnamo nu kompletteras med moderna studentlägenheter som är tillgängliga enligt aktuell standard. Bostäderna är ljusa och bekväma, med ytskikt och golv av hög kvalitet. Lägenheterna är 26 kvadratmeter och i varje lägenhet finns badrum och pentry, säger PerMagnus Rylander, fastighetschef på Finnvedsbostäder.

- Lägenheterna är studentlägenheter och de är i första hand avsedda för de elever som studerar på Campus Värnamo, berättar PerMagnus.

Campus Värnamo bidrar till det ökade antalet inflyttande till kommunen och då är det viktigt att det finns bostäder som gör att de trivs och så småningom bli permanent boende i Värnamo kommun. Under byggtiden byter Finnvedsbostäder därför fasader och tak på de två hus som har studentlägenheter idag. Det gör att den samlade bilden kommer bli fräsch och trevlig för studenterna.

I samtliga fastigheter ansvarar Finnvedsbostäder för uthyrningen, den tekniska förvaltningen och förädlingen. Ingen möda har sparats för att skapa ett attraktivt, tryggt och trivsamt bostadsområde för studenterna som väljer Campus Värnamo.

Inflyttning i de nya studentlägenheterna kommer ske lagom till studiestart höstterminen 2018

Annons

Annons