Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt

Medicon Village i Lund utvecklas med nytt kontorshus

Bild: Medicon Village
Bild: Medicon Village
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 sep 2017

Just nu pågår utveckling av Medicon Village Science Park i Lund, då man bygger ett nytt kontorshus. Det är den första expansionen vid Medicon Village på fem år. 

- Vi gör plats för ytterligare innovativa idéer och nya samarbeten. Medicon Village får nya medlemmar kontinuerligt och vi bygger ut för att ge utrymme för dem, säger Caj Lundqvist, projektledare på Medicon Village.

Det nya huset står färdigt i slutet av 2018 och är en viktig länk i utvecklingen av Medicon Village - för dem som redan är på plats och för nya medlemmar. Komplexet i sju våningar kommer att fungera som en ingång till hela Medicon Village. Bottenvåningen ska rymma den nya huvudreceptionen, café m m. Torget utanför blir en mötesplats för grannarna från t ex Ideon och Universitetet.

Multifunktionsbyggnader, enklare laboratorier och delade utrymmen som konferensrum, kommer att vara en förlängning av den befintliga miljön på Medicon Village. Huset är tänkt att fungera som en träffpunkt för alla i science parken. Dynamiken på Medicon Village Science Park bygger på att representanter från olika typer av verksamheter – forskare, innovatörer och entreprenörer – ges förutsättningar att kunna träffas, utbyta idéer och arbeta tillsammans.

17 000 kvadratmeter möjligheter 
För lite över sex månader sedan startade byggandet av det nya huset. Här finns plats för 600 specialister inom life science. Allt från enmansföretag och mindre företag med några få medarbetare till större företag som kan hyra delade eller hela våningsplan.

Medlemmarnas lounge på första våningen inbjuder till att träffas och prata över en kopp kaffe - det är en plats att bygga värdefulla relationer. Här finns också kontor för enskilda personer och småföretag, liksom på andra våningen. De övre våningarna är utformade för företag med 10 till 100 anställda. Även om ett företag delar våning med ett annat företag kan man utforma utrymmet enligt sina egna specifika behov. 
- Vi hoppas att miljön i de nya byggnaderna ska skapa samma dynamiska buzz och livliga gemenskap som vi redan ser på Medicon Village, säger Caj Lundqvist.

Annons

Annons