Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt

TB-Gruppen köper anrikt kvarter i Uppsala

Bild: Newsec.
Bild: Newsec.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 sep 2017

Nu har TB-Gruppen ingåttt avtal om förvärv gällande tre fastigheter i centrala Uppsala och övertar därmed det pågående detaljplanearbetet för kvarteret Lindormen. 

-Kvarteret passar oss perfekt, säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen. Vi har gedigen erfarenhet av att utveckla komplexa fastigheter som Karamellfabriken och kommer lägga stor vikt vid både bevarande och nyskapande.

Kvarteret Lindormen
De tre fastigheterna är belägna mitt emellan Linnéträdgården och Fyrisån och inrymmer idag bostäder, handel och restauranger med en total uthyrningsbar yta om drygt 2 000 kvadratmeter. Kvarteret har anor från 1600-talet och är idag en av Uppsalas få bevarade låga trähusmiljöer. 

-Att utveckla området kräver varsamhet om den känsliga kulturmiljön, samtidigt som byggnaderna skall motsvara dagens krav på modern funktion, fortsätter Marcus Lerander. Vi ser fram emot att ge nytt liv åt kvarteret i form av fler trivsamma bostäder och levande bottenvåningar. Läget kan inte bli bättre, med kvällssol mot Fyrisån och närheten till det charmiga handelsstråket längs Svartbäcksgatan, mitt i hjärtat av Uppsala.

 

Annons

Annons