Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2018
Senaste Nytt

Campus Flemingsberg får 400 nya studentlägenheter

Bild: ByggVesta.
Bild: ByggVesta.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 20 sep 2017

Nyligen tecknade ByggVesta avtal med Stiftelsen Clara inom Stockholm läns landsting om förvärv av mark på Campus Flemingsberg. Planen är att bygga ytterligare cirka 400 student- och forskarlägenheter på området. 

I anslutning till den nya entrén till Campus Flemingsberg och Karolinska Huddinge planerar ByggVesta att bygga ytterligare cirka 400 lägenheter. Med hjälp av huskropparna kan man rama in och skapa ett levande campusområde där studenter och forskare kan bo och umgås. De nya husen blir ett tillägg till de drygt 430 lägenheter som ByggVesta redan har på området, där de första inflyttningarna just nu pågår.

– Jag är väldigt glad över att vi kan bidra till ett mer levande campus. Behovet av studentbostäder i Stockholmsregionen är stort och nu kommer fler studenter få möjlighet att bo på campusområdet. För att Stockholms län ska fortsätta att vara en av landets ledande kunskapsregioner måste vi få fler bostäder. Att vi kan bidra med detta genom markförsäljning till ByggVesta är väldigt positivt, säger Paul Lindquist, ordförande i Stiftelsen Clara och fastighets- och investeringslandstingsråd i Stockholms läns landsting.

Detaljplanearbetet för området planeras att påbörjas inom kort, troligen våren 2018, och kommer att samordnas med de omfattande övriga planerna som Huddinge kommun driver inom Flemingsbergsområdet.

– Vi ser fram emot att få fortsätta utveckla studentboenden på Campus Flemingsberg. Idag håller vi på och färdigställer ett större studentbostadskvarter på 433 stycken student- och forskarlägenheter uppe på campus. Tillsammans med de nya planerade kvarteren kommer en kreativ, rofylld och lummig kärna som en större ”oas” att skapas för studenter och forskare att vistas och umgås i, säger Anna Maria Sjölin, projektledare på ByggVesta.

I Campus Flemingsberg möts 20 000 studenter och forskare på bland annat Södertörns högskola, Karolinska institutet, Röda korsets högskola, Stockholms musikpedagogiska institut och KTH.

Annons

Annons

Annons