Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2018
Senaste Nytt

Örebroporten anlitar Wingårdhs och NCC

Bild: Örebroporten/Wingårdhs.
Bild: Örebroporten/Wingårdhs.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 okt 2017

Örebro kommun har tilldelat Örebroporten att bygga Kulturkvarteret. Wingårdhs arkitekter har ritat det vinnande förslaget i den genomförda arkitekttävlingen och NCC ansvarar för entreprenaden. Planarbetet pågår och byggstart är planerad tidig höst 2018.

Invigningen av Kulturkvarteret planeras till höst/vinter 2020/2021. Huset som bland annat ska innehålla verksamhet för Kulturskola och Bibliotek har en yta på cirka 15 500 kvadratmeter. 

Örebroporten har precis genomfört upphandling av byggentreprenaden och meddelat tilldelningsbeslut.

- Det är oerhört glädjande att fyra starka byggföretag konkurrerat om detta uppdrag, vilket visar det stora intresset för att bygga Kulturkvarteret. Alla fyra entreprenörerna har angett att man betraktar detta som ett prestigeprojekt för att stärka Örebros attraktivitet och vare en del i Örebros framtida utveckling, säger Lennart Bondeson, styrelseordförande Örebroporten

- Vi har upphandlat och utvärderat entreprenör utifrån kriterierna organisation, genomförandeplan och ekonomistyrning, till ett i förväg fastställt entreprenadarvode. För oss är det oerhört viktigt att entreprenören har tillräcklig kraft och metoder som är till gagn för projektet säger Jeanette Berggren, vd på Örebroporten.

- Vi har utsett NCC Sverige AB till entreprenör i detta projekt. Projektet upphandlas och utförs som en totalentreprenad med partneringupplägg. Direkt efter att avtalsspärren löpt ut går vi in i projekteringsfasen tillsammans med entreprenören. Det ska bli väldigt roligt att komma igång på riktigt med projektet säger Mattias Waller, projektutvecklingschef på Örebroporten.

Annons

Annons

Annons