Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2018
Senaste Nytt

Batterifabrik medför byggandet av 1000 nya bostäder

Fotograf: Jonas Westling
Fotograf: Jonas Westling
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 okt 2017

Skebo planerar att bygga ytterligare 1000 nya lägenheter i Skellefteå tillsammans med Riksbyggen, Heimstaden och Lindbäcks.  Northvolts ska bygga en batterifabrik i antingen Västerås eller Skellefteå. Blir det Skellefteå kommer de fyra parterna att samverka för att säkra bostadsförsörjningen som en etablering av fabriken kommer att medföra.  

– Det är ett viktigt och riktigt åtagande av oss som en ledande samhällsbyggare i Skellefteå, säger Skebos vd Åsa Andersson.

Northvolt står inför det slutgiltiga valet om var företaget ska bygga sin nya batterifabrik, i Skellefteå eller Västerås. När valet faller på Skellefteå kommer den nya konstellationen att lösa bostadsförsörjningen för nya medarbetare hos Northvolt.

– I Skellefteå har vi bevisat att vi är duktiga på att lösa saker tillsammans. En av de främsta styrkorna i den nya konstellationen är att samtliga parter är seriösa och långsiktiga aktörer på bostadsmarknaden i Skellefteå. Skebo vill ta en aktiv roll i utvecklingen och det vill även våra partners, säger Åsa Andersson.

 

Annons

Annons

Annons