Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2018
Senaste Nytt

Listerbyskolan tilldelas miljödiplom

Bild: Ronneby Kommun.
Bild: Ronneby Kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 okt 2017

Den om- och tillbyggda Listerbyskolan i Ronneby är Skanskas första mörkgröna skolprojekt och detta uppmärksammas nu med diplomutdelning. Kombinationen av Ronneby Kommuns kvalitetsprogram och byggföretagets miljöarbete gör projektet världsunikt.

Ronneby Kommun arbetar sedan 2011 enligt ett generellt kvalitetsprogram för hållbar byggnation som hämtar sin inspiration från Cradle to Cradle. Detta har resulterat i flera uppmärksammade om- och nybyggnationer, bland andra Backsippans förskola som 2014 valdes ut av Sweden Green Building Council som exempel på hållbart byggande i Sverige.

Om- och tillbyggnaden av Listerbyskolan är senast i raden av byggnader inom kommunen som uppmärksammas för sin hållbarhetsprofil. De krav som ställdes utifrån kvalitetsprogrammet ledde till att projektet uppnådde Skanskas högsta hållbarhetsklassificering och det uppmärksammas nu med en diplomutdelning på plats vid Listerbyskolan.

- För Ronneby Kommun är detta en bekräftelse på styrkan hos Cradle to Cradle och vårt sätt att jobba med de här frågorna säger Johan Sandberg, enhetschef på Ronneby Kommuns centrum för hållbar utveckling, Cefur.

Kraven som ställts på projektet har varit fokuserade på användning av hälsosamma material, förnybar energi och återvinning. Det betyder bland annat att allt restmaterial återanvänts eller återvunnits när den nya delen av skolan byggdes. Under diplomutdelningen guidar Ronneby Kommuns projektledare William Lavesson på plats.

Annons

Annons

Annons