Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2018
Senaste Nytt

Swedavia flyttar in i nya huvudkontoret

Foto: Wilhelm & Linus, baraBild.se
Foto: Wilhelm & Linus, baraBild.se
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 okt 2017

 530 medarbetare på Swedavias huvudkontor har nu installerat sig i de nya lokalerna i direkt anslutning till Stockholm Arlanda Airport.

 Verksamhet från nio olika platser samlas nu i ett aktivitetsbaserat kontor som ska skapa en kreativ, nätverkande och variationsrik miljö där samverkan och en gemensam kultur kan utvecklas och stärka Swedavias varumärke.

– Vi ser det inte som ett flyttprojekt. För oss är aktivitetsbaserat ett nytt arbetssätt. På fler öppna ytor möts vi på ett naturligt vis och utvecklas tillsammans. Visst har det funnits oro internt, speciellt till en början, men vi har arbetat hårt med att implementera arbetssättet. Informerat om vad det innebär för individen och ledarskapet, genomfört workshops och skapat en projektsida på vårt intranät och tagit fram målbilder. Idag har vi lyckats vända de flesta från negativa till positiva, säger Malin Nybladh, förändringsledare inom HR på Swedavia.

Många medarbetare var till en början oroliga för platsbrist när det meddelades att de personliga skrivborden ersätts med gemensamma ytor och arbetsplatser. Men någon anledning till oro finns det inte enligt Jessica Einebrant, ansvarig varumärke och design på Swedavia.

– Idag har vi en beläggning på drygt 45 procent. Det vore inte effektivt ur miljö- och kostnadsperspektiv, att inreda för 100 procent. Och ingen behöver vara rädd för att bli utan sittplats, vi har strax över 1000 platser fast inte i traditionell utformning med kontorsstol och skrivbord. Vitsen är att du själv kan välja den arbetsmiljö som passar bäst för dagens arbetsuppgifter. Våra medarbetare har vitt skilda arbetsuppgifter, det är viktigt att det finns något som passar alla.

Kontoret är utformat efter Swedavias behov, med många mötesrum och ytor för samverkan. Swedavia och Tema Arkitekter har tillsammans designat kontoret och tagit fram sin egen version av aktivitetsbaserat.

 

Annons

Annons

Annons