Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2018
Senaste Nytt

Klartecken för Brf Fjällvyn i Kiruna

Bild: Riksbyggen.
Bild: Riksbyggen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 okt 2017

Nu har man fått klartecken för produktionsstart av Brf Fjällvyn, som är den första föreningen i Riksbyggens långsiktiga satsning på sammanlagt cirka 250 nya bostadsrätter i Malmfälten.

 

– Det är varit ett stort intresse och försäljningen har gått mycket bra. Faktum är att vi nådde det första etappmålet, att sälja hälften av bostadsrätterna, en månad före plan. Vi är mycket stolta och glada över att byggstarten nu kan ske, berättar Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr.

Riksbyggen ingick tidigare i år ett avtal med LKAB om att bygga cirka 250 bostadsrätter i Malmfälten under en tioårsperiod. Först ut i planen är byggandet av Brf Fjällvyn med 47 bostadsrätter på Luossavaara, vid foten av skidbacken i Kiruna. Samarbetet är ett led i den stora ssamhällsomvandling som sker när Kirunas centrala delar flyttas för att ge plats åt gruvans utbredning.

– Från LKAB är vi glada för beskedet om Riksbyggens byggstart! Det är viktigt att externa byggherrar tror på marknaden och har modet att satsa på bostadsbyggande i Malmfälten i takt med att LKAB köper bostäder. LKAB:s affärer innebär att det finns kapital på marknaden och från LKAB är vi måna om att människor fortsatt väljer att bo på våra verksamhetsorter. Vi är stolta över samarbetet med Riksbyggen och att nu realisera den första etappen av flera med dem, säger Mikael Westerlund, avdelningschef vid LKAB:s samhällsomvandlingsenhet.

Entreprenör för brf Fjällvyn är Lindbäcks bygg som i och med försäljningsframgången redan nu får klartecken för att börja producera lägenheterna i fabriken i Piteå.

- Samarbetet med Lindbäcks har fungerat väldigt väl så här långt och nu när vi nått denna milstolpe så kan vi intensifiera samverkan kring utvecklingen av nya bostäder på fler orter, exempelvis på Repisvaara, Gällivare, säger Lars Lundgren.

Inflyttning är planerad till kvartal tre 2019

Annons

Annons

Annons