Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2018
Senaste Nytt

Peab Bostad bygger i Sisjödal

De tre punkthusen med 75 lägenheter smälter fint in i det naturnära området. Illustration: Peab Bostad.
De tre punkthusen med 75 lägenheter smälter fint in i det naturnära området. Illustration: Peab Bostad.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 okt 2017

När bostadsområdet Sisjödal etableras i västra Göteborg med över 500 nyproducerade bostäder så är Peab Bostad först ut av byggutvecklarna.

– Det har varit en brist på nya lägenheter för alla som vill bo kvar eller flytta in till denna delen av västra Göteborg. Brf Sisjödal möter upp en del av den stora efterfrågan, konstaterar Maria Nergården, marknadskommunikatör på Peab Bostad.

Brf Sisjödal består av tre punkthus med sammanlagt 75 lägenheter beläget högt upp i det nya bostadsområdet. Punkthusen har sex våningar med fyra till fem lägenheter i varje plan. Garage kommer att finnas beläget under husen.

Närmaste granne med bostadsområdet är naturreservatet Sandsjöbacka och den välbesökta Sisjön. Granne är också det expansiva handelsområdet Sisjön och det är även nära till ett stort utbud av butiker i Högsbo och Frölunda Torg.

Det har under flera år funnits ett behov av fler lägenheter i området runt Askim-Hovås-Sisjön. Nu kommer sex byggaktörer bygga ca 550 bostäder fördelade mellan bostadsrätter, hyresrätter och äganderätter i form av tvåplans radhus.

Först ut är Peab Bostad med sina 75 bostadsrätter i Brf Sisjödal. Säljstart den 15 oktober och med en planerad inflyttning tidigt 2020.

Annons

Annons

Annons