Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2018
Senaste Nytt

Riksbyggen tilldelas markanvisning i Gårdsten, Göteborg

Bild: Riksbyggen.
Bild: Riksbyggen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 okt 2017

I nordöstra Göteborg utvecklas området Gårdsten med nya bostäder samt upprustning av centrum. Riksbyggen har fått en markanvisning för att bygga 80 bostadsrätter strax intill Gårdstens centrum.

Byggbolaget har en långsiktig satsning i Gårdsten som startade redan för tio år sedan och har under åren bland annat byggt villor i olika etapper för att skapa fler boendeformer i ett område som domineras av hyreslägenheter.  Man är även en av de parter bakom Gårdstens vision 2025 som innebär 1 000 nya bostäder på tio år.

– Vi tror mycket på Gårdsten och har sett hur området har utvecklats i positiv riktning under åren. Vi är en samhällsutvecklare och nu tar vi ett steg till i Gårdsten och bygger bostadsrätter i två punkthus vid centrum, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

– Riksbyggen är ett av de viktiga sju byggföretagen som satsar i Gårdsten inom ramen för Vision 2025. Vi äger idag 85 procet av bostäderna i Gårdsten och det är strategiskt viktigt att få mer bostadsrätter och äganderätter i Gårdsten, säger Michael Pirosanto, vd Gårdstensbostäder.

De nya bostadsrätterna får ett bra läge med närhet till service som livsmedelsbutik, kafé, läkare och tandläkare.

– Att bygga bostadsrätter i Gårdsten ställer krav på oss som byggherre att arbeta kostnadseffektivt för att ta fram bostäder som boende i närområdet kan efterfråga, berättar Mikael Ahlén.

– Social hållbarhet är en viktig del av projektet. I tidigare projekt i Gårdsten har vi till exempel gett praktikplatser till unga i genomförandet av projektet. Även denna gånga kommer vi att göra liknande insatser, säger Mikael Ahlén.

 

Annons

Annons

Annons