Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2018
Senaste Nytt

Byggstart för nytt bostadshus i Partille

Bild: Partille kommun.
Bild: Partille kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 okt 2017

Inom kort tar Riksbyggen det första spadtaget för sitt flervåningshus med 74 bostäder vid Kyrktorget mitt i Partille centrum. Man håller just nu på att etablera sig vid torget.

Under veckan har träplank satts upp runt det område på Kyrktorget som kommer att vara Riksbyggens arbetsplats under byggtiden.

– Vi räknar med att byggstarta måndagen den 16 oktober. Vi kommer börja med att spontning och schaktarbeten. Därefter inleds pålningen av marken, säger Fredrik Ståhlberg, projektledare på Riksbyggen.

De markförberedande åtgärderna beräknas pågå fram till årsskiftet. Därefter byggs grundkonstruktion och stomme. Byggnaden uppförs av Wästbygg på uppdrag av Riksbyggen.

Det nya huset bildar ett eget kvarter i anslutning till Kyrktorget med lokaler för handel och restauranger i en utomhusgalleria i markplan. Kvarteret reser sig 8-12 våningar upp och de 74 bostäderna i Brf Kronhöjden kommer att byggas i storlekarna 1-4 rum med utsikt över Partille centrum.

– Det är första gången som Riksbyggen bygger bostäder i Partille och vi är väldigt glada att få vara med och lyfta Kyrktorget som erbjuder bästa bostadsläget i kommunen, säger Fredrik Ståhlberg.

Partille kommuns samhällsbyggnadschef Jörgen Hermansson välkomnar det nya bostadshuset. 

– Tillsammans med kommunens pågående upprustning av Kyrktorget innebär det ett riktigt och viktigt lyft för centrala Partille.

 

Annons

Annons

Annons