Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jan, 16 2019
Senaste Nytt

Nya Bråvalla gymnasium byggs i Norrköping

Bild: Tyréns.
Bild: Tyréns.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 23 okt 2017

 

Norrevo Fastigheter har tilldelat NCC uppdraget att bygga nya Bråvalla gymnasium och vuxenutbildning i Norrköping. Skolan får nya utbildningslokaler och utökad verksamhet för bland annat blivande yrkesarbetare i bygg- och installationsbranschen. Ordervärdet uppgår till cirka 170 miljoner kronor. 

– Utmaningen är att utveckla och förädla den tidigare industrifastigheten till ett modern skola för framtiden. Samtidigt tar Norrköping det första steget mot att bilda ett framtida yrkescampus, säger Marcus Sandlund, affärschef NCC Building.

Uppdraget avser ombyggnation av en cirka 12 900 kvadratmeter befintlig industribyggnad och cirka 4 200 kvadratmeter tillbyggnad och entresolplan. I byggnaden kommer Bråvalla Gymnasium och Ebersteinskas yrkesprogam att flytta in och tillsammans bilda Bråvalla gymnasium och vuxenutbildning. Den nya skolan kommer att kunna ta emot cirka 1 000 elever.

– Att vi nu fått möjligheten att tillsammans med Norrevo Fastigheter bygga framtidens lokaler för de yrkesarbetare som kommer verka i bygg- och installationsbranschen är riktigt kul. Vi hoppas att en modern utbildningsmiljö kan bidra till att fler söker sig till vår bransch, säger Marcus Sandlund.

Arbetet inleds under hösten 2017 och den nya skolan planeras vara klar till sommaren 2019. 

Annons