Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, nov, 20 2018
Senaste Nytt

Byggstart för vård- och omsorgsboendet Västanvid

Bild: Riksbyggen.
Bild: Riksbyggen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 nov 2017

Snart tas första spadtaget ny- och ombyggnation av 60 lägenheter i vård- och omsorgsboendet Västanvid i Östra Göinge. Västanvid ingår i Göingebygdens Trygga hem, en förening instiftad av Riksbyggen och Östra Göinge kommun.

– Detta är den största satsningen som vi någonsin har gjort inom äldreomsorgen och det är så spännande att bygget nu kommer igång! Alla våra äldre är värda så bra och högkvalitativa boenden som möjligt och det ska vi också erbjuda dem, säger Sofia Nilsson (C), ordförande i Göingebygdens Trygga hem.

Västanvids första tre avdelningar med 36 lägenheter beräknas stå klara för inflyttning våren 2019. Hela bygget beräknas vara klart i början av 2020 och har då 60 lägenheter fördelade på två våningsplan med tillhörande innergård och moderna lokaler utformade efter de boendes bästa.

Det var 2016 som Göingebygdens Trygga hem (en förening stiftad av Östra Göinge kommun och Riksbyggen) förvärvade kommunens boenden Västanvid i Knislinge och Skogsbrynet i Sibbhult. Anledningen var att skapa en utveckling av de båda boendena.

– Behovet av fler platser inom äldreomsorgen ökar. Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare som vill vara med och bidra till att fler personer kan få ett modernt boende anpassat efter sina behov, säger Anders Ihse, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Annons

Annons

Annons