Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, nov, 20 2018
Senaste Nytt

Bankkontor i Arenastaden utsett till Sveriges snyggaste

Bild: Fabege.
Bild: Fabege.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 nov 2017

Nyligen utsågs SEB:s nya kontor i Arenastaden till årets snyggaste kontor, baserat på att det bäst uppfyller kriterierna stil, arbetsmiljö och nytänkande. Det nya kontoret rymmer omkring 4 500 medarbetare. 

I maj flyttade 3 000 in och ytterligare 1500 medarbetare kommer under våren 2018. Ytan är fördelad på tre byggnader och har en yta på 72 200 kvadratmeter vilket gör det till Sveriges största nybyggda kontorshus.

-  Vi är väldigt glada och stolta över att SEB:s medarbetare har fått en fantastisk arbetsplats att gå till varje dag. Glada och nöjda medarbetare blir effektiva och SEB har verkligen arbetat hårt och professionellt för att skapa den optimala arbetsplatsen tillsammans med oss och många andra, säger Kaan Tektas, projektchef på Fabege och ansvarig för SEB-projektet.

Wingårdhs, som tidigare arbetat fram SEBs inredningskoncept utifrån bankens  varumärkesplattform, har ansvarat för inre gestaltning, ytskikt, färgsättning samt lös och fast inredning. Atrier, trappor och entréer gestaltades tillsammans med Krook & Tjäder / HMXW. Interiören är skapad för att åstadkomma en maximal öppenhet och att alla som arbetar i huset ska ha stora möjligheter att röra sig fritt mellan de tre stora byggnaderna. Ingen medarbetare kommer att undgå känslan av att arbeta i ett av Sveriges största kontor, samtidigt som varje del har fått sin särskilda karaktär genom en omsorgsfull variation av sten, trä, textil, färger och tapeter. 

Gårdarna bidrar till överblickbarhet och till informella möten medarbetare emellan. En av trapporna är formad som en sittrappa, vilket ger den gården en tydlig funktion som mötesplats. Strax intill ligger också hörsalen. Ovanpå denna samlar sig denna byggnads interna mötesprogram med Orangeriet som kronan på verket. Det är inte minst ett kreativt växthus, med direkta kopplingar till taklandskapet utanför.

Annons

Annons

Annons