Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, nov, 20 2018
Senaste Nytt

Lyckad premiär för Nordic Architecture Fair

Bild: Svenska Mässan.
Bild: Svenska Mässan.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 nov 2017

Premiären för Nordic Architecture Fair har minst sagt varit en lyckad tillställning. Konferensprogrammet hade 54 seminarier av mycket hög kvalitet och samlade de mest namnkunniga inom arkitektur och stadsplanering från hela världen.
 

Nordic Architecture Fair är ett initiativ för att låta arkitekturen kliva fram och ta plats i utvecklingen av samhället. Under två dagar stod arkitektur och stadsplanering i fokus när utställare, talare, mässbesökare och konferensdelegater från hela Norden sammanslöt på Svenska Mässan.

– Det ska bli väldigt spännande att fortsätta utveckla den här breda, nordiska arenan som vi nu skapat. Det finns även ett stort intresse bland arkitekter i branschen att vara delaktiga i processen framåt, säger Anki Fagerström, affärsansvarig för Nordic Architecture Fair.

– Jag har fått otroligt bra respons på konferensen och många var lite tagna av den höga kvaliteten i programmet, säger Mark Isitt, creative director och medarrangör till mässan.

Han menar att i den kraftigt urbaniseringsvågen som nu präglar vårt samhälle, behöver vi verkligen diskutera och analysera hur vi ska utveckla och forma framtidens stadsmiljöer. Här behöver alla vara med.

Hållbarhet i framtidens stadsutveckling var ett viktigt tema på mässan och återkom i många seminariepunkter. Moderator för temat var hållbarhetsexperten Jessica Cederberg Wodmar, som uppskattade bredden på mötesplatsen.

– Det är fantastiskt att så många olika områden kan diskuteras på en och samma mötesplats. Men det är viktigt för det gäller att vi har mod att våga sätta människan i fokus, säger Jessica Cederberg Wodmar.

Nästa Nordic Architecture Fair på Svenska Mässan är redan inplanerad till 15 och 16 oktober 2019.

- Det har varit ett gediget arbete att starta upp en helt ny nordisk mötesplats. Nu har vi etablerat oss på marknaden och har en bra grund att arbeta vidare på inför 2019, säger Anki Fagerström.

Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg och invigningstalare på Nordic Architecture Fair:

- Det är väldigt positivt att det kommer en arkitekturmässa till Göteborg! Det behövs verkligen. Och det är helt rätt att den hålls i Göteborg, eftersom vi har ett gigantiskt infrastrukturprojekt framför oss, samtidigt som vi satsar oerhört mycket på att bygga nya bostäder.

- Ett av de största problemen i staden är segregationen och bristen på jämställdhet. Där kan arkitekturen spela en viktig roll – var man bygger och hur man bygger.

Det nyinstiftade arkitekturpriset, med 134 medverkande bidrag, blev Nordens största redan första gången.

Annons

Annons

Annons