Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, nov, 20 2018
Senaste Nytt

Växjö har byggstartat ​​859 nya bostäder 2017

Bild: Mats Samuelsson.
Bild: Mats Samuelsson.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 10 nov 2017

Under de första två kvartalen 2017 påbörjades bygget av 859 bostäder i Växjö kommun. Det placerar Växjö på en 6:e plats i landet vad gäller antal påbörjade bostäder. Det visar siffror från Statistiska centralbyrån, SCB.

Plats 1 till 5 innehas av Stockholm, Malmö, Uppsala, Göteborg och Örebro. Förra året samma tidsperiod var siffran 592 och Växjö låg 12:a i landet.

- Alltfler väljer att bo och flytta till Växjö kommun vilket är otroligt glädjande men också en utmaning. Vi har länge arbetat strategiskt inom kommunen men också i samverkan med privata entreprenörer för att få till de förutsättningar som krävs för fler bostäder. De höga siffror vi nu ser är ett resultat av det, säger Catharina Winberg (M), ordförande i VKAB, Växjö kommunföretag ab.

Enligt Växjö kommuns egen bostadsprognos kommer det att färdigställas 850-900 bostäder i nybyggda hus under 2017. Av dessa är drygt 50 procent bostadsrätter, drygt 40 procent hyresrätter och cirka 7 procent äganderätter (villor med mera). 85 procent byggs av privat byggherre och 15 procent av kommunal.

- Blandningen är mycket viktig. Vi behöver olika upplåtelseformer för att tillgodose de olika behov som finns, säger Catharina Winberg.

Annons

Annons

Annons