Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Humlegården stödjer konstprojektet Moving Murals Hagalund

Bild: Humlegårdens Fastigheter
Bild: Humlegårdens Fastigheter
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 28 nov 2017

Nu har man invigt projektet Moving Murals Hagalund, som drivs av Filmregion Stockholm-Mälardalen, och består av två delar – gatukonst i form av en muralmålning och rörlig bild i form av videoprojektioner i stadsrummet.

Ett unikt samarbete mellan Solna Stad och Filmregionen där det mexikanska konstnärskollektivet Lapiztola har bjudits in till RÅMATERIAL/ Black Sheep, vars verksamhet stödjs av Humlegården Fastigheter.

Verket kommer att uppföras på baksidan av Gelbgjutarevägen 7 i Hagalund. Under dagtid fungerar verket som en stencilmålning i egen estetisk kraft. På kvällen, då mörkret faller, sätter en videoprojektion igång.

- I projektet vill vi levandegöra Hagalunds gamla industrimiljö genom ett deltagande verk, där samtida konstnärliga uttryck utvecklas i samspel med unga filmskapare, säger Filmregionens vd Anette Mattsson.

Hagalunds industriområde är ett prioriterat område för utveckling. Humlegården Fastigheter och Solna Stad arbetar intensivt för att skapa förutsättningar för etablering av verksamheter som vill bidra till en positiv utveckling av området.

 

Annons

Annons

Annons