Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 15 2018
Senaste Nytt

KUB och Skeppsviken vann markanvisningstävling i Skövde

Illustration: KUB Arkitekter.
Illustration: KUB Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 01 dec 2017

Skeppsviken Fastighet vann tillsammans med KUB Arkitekter markanvisningstävlingen som pågått i Skövde kommun. Totalt bygger man 119 stycken hyres- och bostadsrätter och 237 parkeringsplatser.

– Vi ser mycket fram emot att utveckla Skövdes stadskärna tillsammans med Skeppsviken Fastighet, säger Håkan Trygged på KUB Arkitekter.

KUB Arkitekter kommer att ligga bakom designen. Tillsammans kommer man nu att utvidga rutnätsstaden i Skövde med genomtänkta bostäder och anpassad arkitektur.

– Vi vill stärka stadsmässigheten i centrala Skövde och vi har försökt att fånga innerstadens karaktär. Skövde är en dynamisk stad med ett växande näringsliv. Gestaltningen tar utgångspunkt i stadens skala och språk med butiker i bottenvåningarna och bostäder i våningarna ovanpå. Vi vill samtidigt ta tillvara på kvaliteterna i Garaparken och förstärka de stråk som finns där, säger Håkan Trygged på KUB Arkitekter.

Det centrala kvarteret Diana är ett mycket eftertraktat område och kommer att bestå av 119 nya bostäder och ett parkeringsgarage med 237 p-platser, varav 150 stycken allmänna. Trots att det är ett komplicerat projekt och en lång väg kvar att gå, är man mycket stolta på Skeppsviken Fastighet över sitt vinnande bidrag.

– Styrkan i vårt förslag ligger bland annat i att vi vill skapa både hyres- och bostadsrätter. Dessutom stämde förslaget bäst överens arkitektoniskt utifrån platsen och den bebyggelse som redan finns i området idag. Kommunens utvärdering och motivering i den här tävligen är ju ett kvitto på att vi träffat rätt. Det är både ärofullt och spännande att få bygga i den här delen av Skövde, säger Martin Larsson VD på Skeppsviken Arkitekter. 

Annons

Annons

Annons